Verden
Bildet er av to menn på en rød løper. Den ene er forsvarsministeren i Russland, Sergei Sjojgu. Den andre er lederen for militærjuntaen i Myanmar, Min Aung Hlaing. På siden av dem står det russiske soldater som æresvakter.

Myanmar er glade for å få kjøpe russiske våpen

Russland sier de er bekymret for at mange sivile blir drept i Myanmar. Men de vil fortsette å selge våpen til de som styrer landet.

Det har vært mye kaos i Myanmar siden de militære tok makten i landet i februar. De fengslet Aung San Suu Kyi, som skulle bli leder av landet etter at hun vant valget i fjor høst. Siden hæren tok makten, har det vært store protester mot at de skal styre landet.

Flere har krevd at andre land må hjelpe til med å fjerne hæren igjen. Fredag stemte verdens-organisasjonen FN over om de ville forby salg av våpen til Myanmar. Det er ønsket til et flertall av landene som er med.

Samtidig støtter Russland juntaen som styrer landet. De advarer mot sanksjoner. Tirsdag takket juntaen for all hjelp til Myanmar. Russland har blant annet solgt våpen til landet.

– Takket være Russland, så har vi nå den sterkeste hæren i. vår region. Det sa junta-leder Min Aung Hlaing til Sergej Sjojgu i et møte i Moskva, ifølge nyhetsbyrået Tass. Sjojgu er forsvarsminister i Russland.

Myanmar og Russland blir bare bedre og bedre venner, sa Min Aung Hlaing. Sjojgu sa at det militære samarbeidet er viktig for de to landene. Han sa også at Myanmar har vært en god alliert og partner i lang tid.

Min Aung Hlaing er på et tre dager langt besøk i Moskva. Det er tredje gang han er i utlandet siden militæret tok makten i Myanmar, ifølge nyhetsbyrået NTB. I løpet av besøket har han hatt møter med flere viktige ledere i Russland. Både for sikkerhetsrådet i landet, og for selskapet som selger våpen fra Russland til andre land.

Russland har sagt at de er bekymret for at så mange sivile blir drept i Myanmar. De er likevel opptatt av å få et bedre forhold til juntaen som styrer. Vise-forsvarsministeren var til stede på en parade i landet i mars. Der ble det vist fram militære fly, helikoptre og panservogner.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå