Verden

Leter etter savnede i ruinene

Torsdag kollapset en boligblokk i Miami. Flere er savnet.

En boligblokk i Miami kollapset. Dette skjedde torsdag. 99 personer skal være savnet. Én person er meldt død og 11 skadd. Brannvesen og nødetater har startet letingen etter overlevende. De leter i etapper. Tolv personer leter så lenge de orker. Også kommer nye tolv personer inn. Det blir brukt både hunder og annet utstyr til å lete.

– De kommer ikke til å slutte bare for at det blir mørkt. Det sier Jimmy Patronis. Han er brannsjef.

Ingen vet hvorfor bygningen kollapset. En professor ved Universitetet i Florida utførte en studie på bygget fra 1993 til 1999. Studien viser at bygget sank to millimeter per år. Professoren mener at dette ikke trenger å være årsaken til at bygningen kollapset, men at det kan være en faktor.

Josh og Kevin Spiegel savner Judy. Hun er mor til Josh og kona til Kevin.

– De fjerner stein på stein i ruinene. Vi håper virkelig at Judy fortsatt er i live. Hun er en fantastisk person. God bestemor, mor og kone. Hun er bare fantastisk. Det sier Kevin og Josh til avisa CNN. De to bodde i bygningen sammen med Judy.

102 personer har blitt funnet. Men det er fortsatt 99 personer som er savnet.

– Hun hørte knirkelyder klokken tre på natten. De var høye nok til å vekke hun. Det sier Pablo Rodriguez til avisa CNN. Moren og bestemoren hans er to av de savnede.

– Vi er håpefulle. Men det blir vanskeligere etter å se videoen av kollapsen, sier Rodriguez.

---

Kort om saken

  • En bygning i Miami kollapset.
  • 102 personer er funnet i live. 99 personer er fortsatt savnet. 1 person er meldt død.
  • Ulykken skjedde torsdag.

---Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå