Verden
Bildet er av politi utenfor kontorene til avisa Apple Daily i Hongkong. De har lyseblå uniformer, mørkeblå bereter og lyseblå munnbind. Bildet er fra 17. juni, da sjefredaktøren og fire andre ansatte i avisa ble pågrepet. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Pågrep redaktør da han ville dra fra Hongkong

En sjef i avisa Daily Apple ble pågrepet på flyplassen i Hongkong i helga. Han prøvde å reise fra byen.

Avisa har vært kritisk til myndighetene i Kina, som har fått stadig mer makt i Hongkong. Sist uke måtte avisa stenge. Det skjedde etter at myndighetene låste bort alt avisa hadde av penger. Det ble tolket som en straff for at avisa har vært for demokrati, og mot en sikkerhets-lov.

Fung Wai-kong var både redaktør i avisa, og skrev også for den. Han skal ha vært på vei til Storbritannia, men ble pågrepet før han fikk reist. Det skriver avisa South China Morning Post.

Fung skal være mistenkt for å være en trussel for nasjonal sikkerhet. Han er også mistenkt for å jobbe med andre land. Myndighetene sier det er riktig at de har pågrepet en person for å ha brutt den nye sikkerhets-loven.

Seks andre ansatte i avisa er pågrepet før Fung. Alle sju er pågrepet på bare to uker. En av de er sjef-redaktøren. Andre journalister i Hongkong er sinte på politiet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå