Verden
En politimann og en demonstrant sparker tåregassgranater mot hverandre i Bogota. Mandag var det nye sammenstøt mellom politi og demonstranter i byen. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB

Store demonstrasjoner i Colombia

Det har vært demonstrasjoner i Colombia i flere uker. Politiet møter demonstrantene med tåregass.

Latin-Amerika og Karibia — De siste ukene har det vært flere store demonstrasjoner i Colombia. Over 50 mennesker er drept til nå. Mange flere skal vært døde, ifølge menneskerettighets-organisasjonen Human Rights Watch.

Demonstrasjonene begynte i slutten av april. Det var som en protest mot nye regler for skatt. De nye reglene ble aldri innført, men protestene har fortsatt. Folk har protestert i flere byer, blant annet hovedstaden Bogotá.

Regjeringen i landet skal ha fått væpnede styrker mot demonstrasjonene. Politiet bruker tåregass mot demonstrantene. Og demonstrantene kaster stein på politiet.

Verden har kritisert håndteringen av demonstrasjonene. Verdens-organisasjonen FN har bedt om at volden mot demonstrantene blir gransket. Også Norge har vært skeptisk til hvordan landet håndterer sinte opprørere.

– Norge er dypt bekymret for den voldelige utviklingen, og flere døde. Vold og vandalisme må ta slutt. Alle brudd på menneskerettigheter må etterforskes og straffes, sa Ine Eriksen Søreide i slutten av mai. Hun er utenriksminister.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå