Verden
Bildet er av mange politibiler som er parkert ulike steder langsmed en gate. De er ved Biskopsgården i Göteborg. De kom dit etter at en politimann ble skutt. Han døde senere på sykehus. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Politimann død etter skyting

En politimann ble skutt og drept nord for Göteborg i Sverige onsdag kveld. Politiet har fortsatt ikke funnet personen som skjøt.

Sent onsdag kveld meldte svensk politi om en hendelse i Biskopsgården utenfor Göteborg. Beboere hadde meldt at de hørte skudd bli avfyrt.

Politiet rykket ut til stedet. Kanalen SVT skriver at politimannen stod å snakket med personer på Biskopsgården, da han plutselig ble skutt.

Personen som skøyt er fortsatt ikke funnet. Flere hundepatruljer er satt inn for å jakte på personen.

Politiet meldte først om to skadde personer. Men natt til torsdag ble politimannen bekreftet død.

– Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at en kollega har mistet livet. Etter å ha blitt skutt i kveld. Våre tanker går til familien, de nærmeste og arbeidskamerater. Det sier Anders Thornberg til kanalen SVT.

Avisa Aftonbladet skriver at det er mye politi på åstedet torsdag morgen.

– Jeg ble kjemperedd, og etterpå fikk jeg ikke sove. Alt dette skjedde rett foran øynene våre, i vårt område. Det føles kjemperart og trist. Det sier en kvinne som bor like ved åstedet.

Filmer fra stedet viser flere av politimannens kolleger forsøkte å redde hans liv.

---

Kort om saken

  • Politimann skutt og drept i Göteborg.
  • Personen som skøyt er fortsatt ikke funnet.
  • Mye ressurser blir brukt til å finne personen.

---Mer fra Verden

På forsiden nå