Verden

Sprengte resten av blokka

For to uker siden raste en blokk i Miami. 24 personer er bekreftet døde, mens 121 er fortsatt ikke funnet. Søndag kveld sprengte de siste halvdel av blokka for å gjøre letingen lettere.

For to uker siden raste en blokk i Miami. Blokken var 12 etasjer høy og hadde 130 leiligheter. Den lå nord for Miami Beach, og raste midt på natten, mens folk sov.

Det var kun halvparten av blokken som raste. Søndag kveld var det planlagt at den andre halvdelen skulle rives. Blokka skulle egentlig rives på et senere tidspunkt. Årsaken til at blokka måtte rives søndag var at orkanen Elsa er på vei.

– Vi er redd for at orkanen Elsa skal rive blokka i feil retning. Slik at det kan skade andre bygg. Det sa Charles Burkett. Han er ordfører i Surfside.


De ønsket å fjerne den andre halvdelen av blokka for og fortsette letingen etter overlevende. 24 personer er bekreftet døde, mens 121 fortsatt ikke er funnet.

Ordføreren var også nervøs for at blokka skulle rase av seg selv. Store skader på bygget kunne ført til at det raste sammen.

---

Kort om saken

  • En boligblokk i Miami raste sammen for to uker siden. 121 personer er ikke funnet, mens 24 er bekreftet døde.
  • Søndag kveld sprengte ordføreren andre halvparten av blokka.
  • De var redde for at en orkan skulle rive blokka, og at bygget raste i feil retning.

---Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå