Verden

Ocean Viking søker havn for over 500 migranter

Redningsskipet Ocean Viking søker havn for 572 migranter som er plukket opp i Middelhavet de siste tre dagene.

Ocean Viking er et redningsskip som er registret i Norge. De har i flere år reddet flyktninger og migranter som har vært i ferd med å drukne i Middelhavet. Søndag morgen hadde de en av sine største jobber til nå. Da reddet de 369 menn, kvinner og barn fra en dårlig trebåt. Den var i ferd med å kantre.

Skipet blir brukt av en organisasjon som heter SOS Méditerranée. De ber Den europeiske union (EU) om å bidra til at migrantene kan komme til en trygg havn.

Siden starten av sommeren har det vært godt vær og et mer rolig hav. Det har ført til at flere personer har prøvd å krysse Middelhavet. Men det har også ført til at flere har druknet, ifølge OIM. Det er Den internasjonale migrant-organisasjonen. De mener at 880 migranter har dødd mens de har prøvd å komme seg fra Nord-Afrika til Europa så langt i år.

SOS Méditerranée sier at land i EU jobber mot dem. De mener landene velger ikke å samarbeide om rednings-aksjoner. SOS Méditerranée mener årsaken er at det kan skremme folk fra å prøve seg på reisen. Organisasjonen sier også at myndighetene i Libya sender folk tilbake dit. Selv om migrantene er i en båt som er i et europeisk havområde.

Her kan du følge med på Ocean Viking.

Siste utgave

På forsiden nå