Verden

Politiker dømt til 14 år i fengsel

Viktor Babaryko ledet lenge kampen om å bli ny president i Hviterussland. Men han ble pågrepet før valget i fjor.

Babaryko var en viktig politiker i Hviterussland. I fjor stilte han til valg som president. Nå er han dømt til 14 år i fengsel, sier de som støtter ham.

Han ledet raskt på målinger over hvem folk ville ha som president. Mange ville heller ha ham enn Aleksandr Lukasjenko. Han ledet med mye, ifølge kanalen BBC.

Babaryko stilte til valg i mai. 18. juni ble han pågrepet. Han var tiltalt for å imot bestikkelser. Han var også tiltalt for å hvitvaske penger. Begge deler skjedde da han ville sette inn 430 millioner dollar i en bank i Latvia.

Selv nekter han for å ha gjort noe galt. De som støtter Babaryko sier han blir anklaget som følge av at han er uenig med presidenten.

Aktor ville at Babaryko skulle være ett år lenger enn i fengsel enn det han ble dømt til. Han må også betale en bot på rundt en halv million kroner.

Sju andre personer var også tiltalt i saken. Alle de sa seg skyldige. De ble dømt til mellom tre år og seks år i fengsel. Flere av dem jobbet som ledere i banken Belgazprombank. Der var Babaryko styreleder i 20 år. Banken er eid av Gazprombank. Det er den tredje største banken i Russland.


Siste utgave

På forsiden nå