Verden
Stefan Löfven kom onsdag til Riksdagen, som godkjente ham som statsminister to uker etter at den vedtok mistillit mot ham. Foto: Ali Lorestani / TT / NTB

Löfven får fortsette

Stefan Löfven fikk nok stemmer i Riksdagen til å kunne lage ny regjering i Sverige.

Stefan Löfven sluttet i jobben som statsminister i Sverige. Det skjedde etter at et flertall i Riksdagen stemte for mistillit mot ham. Den siste tiden har han ledet et forretnings-ministerium. Det er en regjering som styrer til det blir valgt inn en ny.

Riksdagen er det samme som regjeringen i Norge.

Onsdag stemte flertallet i Riksdagen for at han kan fortsette i jobben. Bare to uker etter at han sluttet. Nå kan han lage regjering med Miljöpartiet i Sverige.

Socialdemokraterna og Miljöpartiet var de eneste som stemte for Löfven som statsminister. Han fikk dermed 116 stemmer. 60 representanter valgte å ikke stemme. Men det viktigste var hvor mange som stemte mot Löfven. Det var 173 som stemte mot. Dersom 175 eller flere av de 349 medlemmene i Riksdagen hadde stemt «nei», ville Löfven ikke kunnet lage regjering.

Det er ventet at Löfven presenterer sin regjering fredag. Det vil sannsynligvis være den samme regjeringen som før han sluttet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå