Verden
Socialdemokraternas partileder Stefan Löfven holder onsdag en pressekonferanse etter nok en gang å ha blitt godkjent som statsminister av Riksdagen. Foto: Christine Olsson/ TT NYHETSBYRÅN / NTB

Stefan Löfvens svenske regjering er klar

Fredag ble den «nye» regjeringen i Sverige presentert. Alle medlemmene er de samme som før mistilliten.

For to og en halv uke siden måtte Stefan Löfven slutte som statsminister i Sverige. Riksdagen hadde mistet tillit til ham. Denne uka stemte de for at han får fortsette som statsminister. Fredag presenterte han sin regjering.

Löfven og partiet Socialdemokraterne skal fortsatt styre landet sammen med Miljöpartiet. Det betyr at det er de samme folka som skal være statsråder i regjeringen som før. Socialdemokraterne og Miljöpartiet har vært i regjering siden 2014. Neste år er det nytt valg.

Før han begynte å lese opp statsrådene, gav Löfven sin kondolanse etter flyulykken i Örebro torsdag.

– Ni personer mistet livet. Våre tanker går til dem, deres familier og nære og kjære, sa statsministeren.

Fredag skal Löfven til det svenske slottet og møte kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria. De skal snakke om overgangen for regjeringen. En ny erklæring om regjeringen er ventet å komme 14. september, ifølge kanalen Sveriges Television.

Löfven kan få problemer når han skal vedta statsbudsjettet for neste år. Da vil han trolig trenge støtte fra partiene Vänsterpartiet og Centerpartiet.

Vänsterpartiet har sagt at de ikke vil stemme for et budsjett de ikke har fått være med å bestemme over. Centerpartiet vil ikke si ja til et budsjett fremforhandlet med Vänsterpartiet. Begge partiene stemte blankt i Riksdagen da Löfven ble stemt inn igjen som statsminister.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå