Verden
I det nordlige California har en pågående skogbrann spredd seg i løpet av helgen, med god hjelp fra hetebølgen i området. Foto: Noah Berger / AP / NTB

Varmen fortsetter i Nord-Amerika

Vestlige USA og Canada har store problemer med skogbrann. Temperaturer målt opp mot 53 og 40 grader gjør det vanskelig for brannmannskap å kontrollere brannene.

Det vestlige USA og Canada har skyhøye temperaturer. Slike temperaturer fører til skogbrann. Brannmannskap jobber for fullt for å slukke brannene.

En hetebølge traff USA og Canada. National Weather Service (NWS) sendte ut farevarsel om varmen dager før helgen. De sa også at det ville bli satt varmerekorder flere steder. Death Valley er et av stedene som ofte er varmest i USA. De tok ikke noen varmerekord, men temperaturen var på 53 grader på søndag.

Nord i California i USA har en skogbrann spredd seg i løpet av helgen. Med god hjelp av varmen og økende vind.

Myndighetene melder om flere ødelagte boliger. Og oppfordrer innbyggerne til å holde seg unna. Bilder og videoer fra området viser utbrente biler og hus.

Det brenner på mer enn 300 forskjellige steder i Canada. I løpet av helgen oppsto 77 nye branner. Lokale brannmannskap passer på 25 av brannene. De vurderer disse 25 til å ha og potensial til å bli en trussel for offentlig sikkerhet. Varmen ser ut til å fortsette ut uken, med temperaturer opp mot 40 grader. Dette er godt over det som er normalt for området.

---

Kort om saken

  • Det er hetebølge i Nord-Amerika. Med temperaturer opp mot 40 og 53 grader.
  • Dette fører til at det oppstår skogbranner.
  • Brannmannskapet passer på en del av brannene. I frykt for at de skal være en trussel for offentlig sikkerhet.

---Mer fra Verden

På forsiden nå