Verden
Demonstranter samlet seg utenfor Al-Hussein-sykehuset i byen Nasiriya tidlig tirsdag morgen. Nattens brann er den andre dødelige sykehusbrannen i Irak i år. Foto: AP / NTB

Minst 64 døde etter brann på sykehus i Irak

En brann startet på en korona-avdeling på et sykehus i Irak. Mer enn hundre personer er skadd.

Minst 64 personer er døde etter en brann på et korona-sykehus sør i Irak mandag. Det melder myndighetene i landet. Over 100 mennesker er i tillegg skadd.

Brannen startet på en avdeling på Al-Hussein-sykehuset. På avdelingen var det korona-pasienter i isolat. Det skal ha vært 63 pasienter på isolatet. Sykehuset ligger i byen Nasiriya. Sivilforsvaret fikk brannen under kontroll.

– Helsepersonell bar brente kropper ut av det brennende sykehuset. Mange pasienter kom hostende ut på grunn av røyken, sa en reporter fra nyhetsbyrået Reuters.

Så langt er 64 personer bekreftet døde. Det sier en kilde til nyhetsbyrået AFP. 39 av dem er identifisert og overlatt til familien. Men resten av de døde har vært vanskelig å finne ut hvem er. Det kan være flere døde i ruinene.

Oksygentanker skal ha eksplodert i brannen, ifølge nyhetsbyrået AFP. Årsaken til brannen er fortsatt ukjent. Men det kan være en kortslutning i et elektrisk anlegg som har startet det hele.

Tirsdag var det mange unge demonstranter utenfor sykehuset. De mener at ledere må holdes ansvarlige for korrupsjon av sykehusene.

Statsministeren har suspendert lederen for helsemyndighetene i provinsen Dhi Qar. Det samme gjelder sjefen for sykehuset og lederen for sivilforsvaret. Alle tre vil bli etterforsket, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Denne dødelige brannen er den andre sykehus-brannen i Irak på tre måneder.Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå