Verden
Gater er forvandlet til elver i Erdorf i Rheinland-Pfalz i Tyskland.
Foto: Harald Tittel / dpa via AP / NTB

Flere døde etter uvær i Tyskland

Minst 42 personer er døde og over 50 er savnet etter et kraftig uvær i Tyskland.

Det er ekstremt mye regn i sørvestlige deler av Tyskland. Nedbøren har ført til flom flere steder. Torsdag morgen melder tyske medier om at til sammen seks hus har rast sammen. 42 personer er døde. Minst 50 mennesker er savnet.

– Det er døde. Det er folk som er savnet. Og det er mange som fortsatt er i fare. Vi har aldri sett en slik katastrofe. Det sier Malu Dreyer. Hun er delstats-minister i Rheinland-Pfalz.

200 soldater er satt inn for å hjelpe folk i Nordrhein-Westfalen. Og i Rheinland-Pfalz forsøker 70 soldater å komme seg fram i dypt vann til isolerte landsbyer. I deler av Rheinland-Pfalz er det erklært unntakstilstand.

Husene har rast sammen i byen Schuld i Eifel-distriktet. De døde er funnet i Ahrweiler-distriktet. 25 andre hus er i fare for å kollapse. Politiet sier situasjonen er uoversiktlig. De vet ikke hvor mange som egentlig er savnet. Mange mennesker er reddet fra hustak.

Tyske meteorologer kaller det ekstreme været for Bernd. Været har ført til at motorveiene har måttet stenge. Mange steder er folk evakuert fra husene sine. Flere har fått store skader i kjellere og trær har blåst ned.

– Situasjonen er svært alvorlig. Vi har mange oversvømte veier og landsbyer som ikke lenger er tilgjengelige, sa Julia Giesekind onsdag. Hun er administrator i distriktet Vulkaneifel.

En brannmann i Sauerland-regionen av Nordrhein-Westfalen druknet. Og i Sachsen ble en 53 år gammel mann tatt av vannet. Han er fortsatt savnet.

Et aldershjem med 76 beboere i Ruhr ble også evakuert etter store skader fra flommen. Også i Hof i Bayern ble det erklært unntaks-tilstand.

Tysklands værtjeneste DWD meldte torsdag morgen at mer kraftige regn kan komme i sørvestlige deler av landet utover dagen. Og at det kan komme litt også på fredag.

Uværet traff også Tsjekkia og det østlige Belgia. I byen Spa i Ardennene renner det vann i gatene.

Det er også varslet om kraftige nedbør og oversvømmelser i det sørøstlige Nederland og i Sveits.

---

Kort om saken

  • Tyskland er preget av mye uvær. Såpass mye nedbør at det har ført til flom.
  • Flere hus har rast sammen. 42 personer er døde og over 50 er fortsatt savnet.
  • Uværet har også truffet Tsjekkia og østlige Belgia.
  • Samme type vær er også varslet i Nederland og i Sveits.

---


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå