Verden

Nordmenn slipper ikke inn i USA

Amerikanere kan reise til Europa og Norge. Men så langt har ikke nordmenn mulighet til å reise til USA.

Sommerferien har startet for mange. Flere europeere reiser for å jakte på sol, strender og nye inntrykk.

Vaksinerte amerikanske turister har muligheten til å reise til Europa og Norge. Dette ble det åpnet for i starten av juli. Men så langt har ikke europeere eller nordmenn lov til å reise til USA.

USAs tidligere president Donald Trump innførte et generelt reiseforbud. Forbudet ble innført i starten av korona-pandemien. Og gjelder stort sett store deler av Europa. Forbudet har blitt stående siden avgjørelsen ble tatt.

En av årsakene til at USA ikke ønsker å slippe turister inn er bekymring for smitte. De siste ukene har smitten dobbelt seg. Det er den indiske virus-varianten som skaper problemer.

USA var et av landene som startet vaksinering veldig tidlig. Mer enn 47 prosent av befolkningen er fullvaksinert. I Norge er det rundt 30 prosent som er fullvaksinert.

– Vi er opptatt av raskt å kunne gjenoppta reiser i så stort omfang som mulig. Men jeg kan ikke sette en dato. Det sier Antony Blinken. Han er utenriksminister i USA.

Problemstillingen ble tatt opp i flere møter med europeiske ledere i juni. Men lite har blitt endret den siste tiden.

– Jeg kan si at vi jobber veldig, veldig aktivt med akkurat dette. Det er ingenting vi heller vil se enn at reising igjen tar seg opp, sier Blinken.


Mer fra Verden

På forsiden nå