Verden
En full nattklubb med folk som står tett i tett langs baren og skal bestille drikke fra bartenderen.

Flere tusen festet på nattklubber

Endelig har England åpnet opp. Ingen påbud om munnbind og nattklubber kan åpne. Men flere er fortsatt bekymret.

– Det føles som en evighet siden sist jeg fikk lov til å danse. Det sa Georgie på 31 år. Hun var på vei til en nattklubb i London i helgen.

Hun ville danse, høre livemusikk og kjenne på stemningen når hun fester ute sammen med andre.

England har startet gjenåpningen. Korona-viruset har skapt problemet for åpningen flere ganger tidligere. Nå kan diskoteker og nattklubber holde åpent. Det er heller ingen krav om munnbind, å holde avstand eller ha hjemmekontor.

Storbritannia har blant de høyeste smitte-tallene i verden. Og eksperter regner med at gjenåpningen vil føre til mer smitte.

– Etter åpningen på søndag vil jeg anslå at det blir 100.000 nye smitte-tilfeller og 1.000 personer som bli innlagt hver dag. Det sier Neil Ferguson. Han er jobber med å anslå hva som kan skje med korona-viruset.

Dagen før statsminister Boris Johnson åpnet England ba han folket være forsiktig.

– Vær så snill, vær forsiktige. Og gå inn i det neste steget av gjenåpningen med respekt for andre mennesker og risikoen viruset fremdeles har, sier Johnson.

Også blant nattklubb-gjestene er det noe bekymring.

– Jeg er begeistret, men jeg har også en følelse av at verdens undergang står foran oss. Det sier Gary Cartmill på 26 år.

Over 5,4 millioner briter har til nå testet positivt på korona-viruset. Og det er registrert 129.000 dødsfall i landet, som kan relateres til korona-viruset. Det betyr at de har 189 dødsfall per 100.000 innbyggere. Mens Norge har til sammenligning 15.

---

Kort om saken

  • England har tatt neste steg i gjenåpningen.
  • I helgen åpnet diskoteker og nattklubber.
  • Det er heller ingen påbud om bruk av munnbind, å holde avstand eller ha hjemmekontor.

---Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå