Verden

Gårdseier anklaget for slaveri

En landbruks-arbeider mener han levde under slavelignende forhold i seks år.

En gårdseier er anklaget for slaveri. Rettsaken starter mandag. Anklageren er en indisk landbruks-arbeider som mener han levde under slavelignende forhold i seks år. Dette skjedde på en gård sør for Roma.

I seks år jobbet Balbir Singh på Gården i Latina. Flere tusen indiske migranter jobber i samme område.

Jobben til Singh gikk ut på å passe på kyr. Han passet på kyrne mellom 12 til 13 timer hver dag. Sju dager i uken. Eieren av gården betalte ham mellom 1.000 og 1.5000 kroner i måneden.

Noe som tilsvarer en timelønn på under fire kroner. Minstelønnen i område er på rundt 100 kroner timen.

Singh ble reddet av politiet i 2017. De fant ham i en campingvogn uten varmt vann og strøm. Han levde på matrester fra gården. De var enten kastet i søpla eller gitt til kyllinger og griser.

Langsbruks-arbeideren ble fortalt at han ville bli drept om han sa noe om hverdagen sin til politiet. Singh bor nå på hemmelig adresse av frykt for hevnreaksjoner fra dem som holdt ham som slave.

Forente Nasjoner (FN) anslo at over 400.000 landsbruks-arbeidere i Italia sto i fare for å bli utnyttet. Dette kom frem i en rapport fra 2018. Over 100.000 antas å være utsatt for umenneskelige forhold.

For en måned siden døde en 27 år gammel mann i Mali. Han ble presset til å jobbe på en åker med temperaturer opp til 40 grader.

---

Kort om saken

  • En gårdseier er anklaget for slaveri.
  • Balbir Singh jobber 12 til 13 timer om dagen for 1.000 til 1.500 kroner i måneden.
  • Politiet fant Singh inne i en campingvogn uten varmt vann og strøm.

---Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå