Verden

Pågrepet for å lage «opprørske» bøker for barn

Fem personer pågrepet i Hongkong. De hadde laget bøker for barn. Politiet sier bøkene kunne skape hat, og skade barna.

To menn og tre kvinner er pågrepet av politiet i Hongkong. Alle er mellom 25 år til 28 år. De fem er anklaget for å ha laget bøker for barn.

De fem er med i en fagforening for logopeder. De skal ifølge politiet ha tenkt å bruke bøkene for barn mellom fire år og sju år. De skulle bli brukt til å lære barna å lese. Politiet mener bøkene også skulle lære barna å hate myndighetene.

Politiet har tatt alle bøkene. De viste frem noen av dem på en pressekonferanse. Li Kwai-wah er en talsperson i sikkerhets-politiet. Han bladde gjennom bøkene. Li sa de handlet om okkupasjon og drap.

– Vi er redde for at de kunne fått et moralsk syn på Hongkong som kunne vært til skade for barna, sa han.

Politiet sier også at målet med bøkene har vært å skape hat mot myndighetene. Særlig blant unge barn.

Bildet er av en mann som holder opp tre barnebøker. I bakgrunnen står det mange andre personer. Bildet er tatt på en pressekonferanse i Hongkong. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

Ifølge avisa The Guardian handler bøkene om sauer som prøver å beskytte sine hjem fra ulver.

Den første boka heter «Saue-landsbyens voktere». Den kan bli tolket til å handle om protestene for demokrati i 2019.

Bok nummer to heter «Vaktmesterne i saue-landsbyen». Den handler om de som rydder og holder landsbyen i orden. De velger å streike, for å tvinge bort ulvene som roter og forsøpler landsbyen. I boka blir det forklart at den er inspirert av streiken til helse-arbeidere i 2020. De ville tvinge myndighetene til å stenge grensen til resten av Kina som følge av korona.

Den siste boka heter «De 12 tapre fra Saue-landsbyen». Den handler om 12 sauer som må rømme fra landsbyen som følge av ulvene. Den skal handle om 12 personer fra Hongkong som prøvde å rømme til Taiwan med båt i fjor. De ble stoppet og pågrepet av kystvakten i Kina.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå