Verden
Bildet er av folk i beskyttelsesdrakter som senker en blå kiste ned i rød jord. I kista er det en person som er død med korona. I bakgrunnen er det grønne trær-

Mange nye døde med korona i Sørøst-Asia

Flere land i Sørøst-Asia melder om mange flere døde av korona. De sier det dør flere per million enn det gjorde i India på det aller verste.

Asia — Mange har sett bildene av bål med lik i India. For mange var det et sjokk å se hvor mange som døde med korona i India.

Det er ingen andre land i Sørøst-Asia som har hatt flere døde gjennom pandemien enn India. Men det bor mer enn 1,4 milliarder mennesker i landet. På det verste var det tre døde per million per uke. Det viser tall fra Our World in Data.

Men for mange andre land i Asia er det enda verre.

Mens India har fått mindre smitte, har det blitt mer i land som Indonesia, Myanmar og Malaysia. Der har det siden slutten juni blitt mange flere som dør med korona. Onsdag var det 4,4 døde per million, 4,3 døde per million og 4,1 døde per millioner innbygger i de tre landene. Tallene er per uke.

Samtidig har en ny studie sagt at det trolig var ti ganger så mange som døde i India. Men myndigheter i landet har nektet for at de har registrert for få døde med korona.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå