Verden
Bildet er av lederne for Armenia, Aserbajdsjan og Russland. De sitter rundt et stort hvitt bord i et stort rom. De har på dress og snakker sammen. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AP / NTB

Begge landene sier de vil slutte å krige

Det er ni måneder siden Armenia og Aserbajdsjan ble enige om å slutte å krige. Men onsdag ble flere soldater drept, før det ble en ny våpenhvile.

Natt til onsdag har det vært kamper på grensa mellom de to landene i Kaukasus. Minst tre soldater skal være døde. Alle tre er fra Armenia, ifølge forsvarsdepartementet i landet. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Flere skal også være skadd.

De døde skal ha vært nordøst i Armenia. Like ved grensa til Aserbajdsjan.

Lørdag skal en aserbajdsjansk soldat ha blitt drept. Han ble skutt av en snikskytter, sa forsvarsdepartementet samme dag.

De to landene var i krig så sent som i november i fjor. Siden har de hatt en våpenhvile. Begge landene har den siste tiden sagt at det andre av landet har brutt avtalen. Og begge sier at det er de andre som skjøt først.

Ifølge Reuters skal de nå være enige om å slutte å skyte mot hverandre. Russland har hatt jobben med å sikre fred i området. De to landene skal nå være enige om å ha respekt for våpenhvilen.

Krigen i fjor varte fra 27. september til 9. november. Over 6.500 personer ble drept i krigen. Den endte med at Aserbajdsjan fikk kontroll på flere områder som Armenia har hatt de siste årene.

Det største av disse blir kalt Nagorno-Karabakh. Det er en del av Aserbajdsjan, men mange av de som bodde der var armenere. De ville heller være del av det landet. Det hadde ført til en konflikt mellom landene som hadde vart i nesten 30 år. Mange av armenerne rømte da Aserbajdsjan fikk kontroll der igjen.


Mer fra Verden

På forsiden nå