Verden
Bildet er av flyktninger som reparerer en hytte som er ødelagt av regn. De står i dypt vann.

Store skader på enorm flyktning-leir

Flere dager med kraftig regn har ført til flom og flere døde i Cox’s Bazar i Bangladesh.

Asia — Cox’s Bazar-leiren er en enorm flyktning-leir i Bangladesh. Den er ifølge verdens-organisasjonen FN den aller største i verden. Det skal bo over 800.000 personer der, ifølge kanalen ABC.

De fleste i som er der, har flyktet fra Myanmar. Og de aller fleste er rohingyaer. Totalt har flere hundre tusen fra folkegruppen flyktet til landet.

Over 10.000 av dem er evakuert. Årsaken er alt regnet som er kommet i løpet av noen få dager med monsun. Minst 14 personer skal ha dødd. Seks av dem skal være rohingyaer. Åtte skal være folk som har bodd i landsbyen i nærheten.

Bilder fra området viser at hytter og deler av leiren er ødelagt av alt vannet. Regnet skal også ha utløst jordras i området.

Fem av de døde ble funnet av redningsarbeidere. De var under leire som hadde rast over noen av hyttene i leiren. To av de døde var barn, sier Nizam Uddin Ahmed. Han jobber for myndighetene i området. To skadde skal ha blitt fraktet til sykehus. Alle de døde bodde i leir nummer 10 i Balukhali. Den er like ved et lite fjell.

Den sjette døde skal ha vært ha vært et barn. Det ble dratt med i alt vannet, ifølge ABC.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå