Verden
Bildet er av en helsearbeider i blå gummihansker, jakke og munnbind som stikker en sprøyte med vaksine i en arm. De er inne i hvitt rom, med tregulv.

Advarer mot faren for smitte i USA

Korona smitter like lett som før, sier forskere i USA.

Nord-Amerika — Folkehelse-instituttet i USA (CDC) advarer om delta-varianten av korona. De mener det virker å smitte like lett som vannkopper. Det virker å gjøre folk mer alvorlig syke. Det skriver de i internt brev, ifølge avisa Washington Post.

I brevet står det at det er på tide å «se at kampen mot viruset har endret seg». Brevet handler også om utfordringer CDC har i USA. De sliter med å få folk til å ta vaksinen, følge råd for å unngå smitte, og bruke munnbind. Samtidig blir det stadig mer smitte i hele USA.

CDC skriver også om forskning som er upublisert. Den sier at alle kan spre smitte videre like lett nå. Enten de er vaksinert eller ei. Årsaken er delta-varianten.

Vaksinerte som er smittet med denne, har svært store mye virus i nese og svelg. Det sier Rochelle Walensky til avisa New York Times. Hun er direktør ved CDC

Forskningen er gjort av folk som jobber andre steder enn ved CDC. Nå er jobben å analysere og publisere funnene. Det er ventet å skje fredag, skriver New York Times.

Men det er funn som var alvorlige nok til at CDC endret rådene for bruk av munnbind tirsdag denne uka. Rådet er at vaksinerte bør bruke det inne i områder med mye smitte. Elever bør også bruke det inne på skolen, skriver kanalen CNBC.

Mer fra Verden

På forsiden nå