Verden

Albania hentet hjem kvinner og barn fra leirer i Syria

Fem kvinner og fjorten barn ble hentet fra Syria til til Albania søndag. De har vært i leirer for fremmed-krigere.

Europa — Kvinnene og barna vil bli undersøkt. Både medisinsk og psykisk, sier Edi Rama. Han er statsminister i Albania. Han sier at de må vente før de får svar på om du kan få flytte hjem til sine familier.

– Det var veldig vanskelig å hente disse barna og kvinnene ut av helvete, sier Rama.

Myndighetene sier de vil hente flere kvinner og barn hjem fra Syria. Sist uke hentet Nord-Makedonia og Kosovo 34 personer hjem fra Syria. Blant dem er det menn som er mistenkt for å ha kjempet for Den islamske staten (IS).

Mange personer har ventet i leirer i Syria siden 2019. Da mistet krigere fra IS både makt og kontroll over områder. I leirene er det både menn som har kriget, og kvinnet og barn som reiste til eller ble født i det som ble kalt IS-staten.

Flere land har lite lyst til å hente hjem folk fra leirene i Syria. Norge er ett av dem.

144 albanere skal ha reist til Irak og Syria mellom 2012 og 2014 for å krige for IS. Det sier myndighetene i Albania.

Siste utgave

På forsiden nå