Verden
Sommerparadiset langs kysten ved Bodrum i Tyrkia er blitt et branninferno der folk desperat flyktet fra flammene i feriebåter søndag. Foto: IHA via AP / NTB

Skogbranner i ferieparadiser

Det har vært enorme skogbranner i Sør-Europa. Turister og lokale folk har måttet flykte fra flammene.

Store branner har spredd seg flere steder i Sør-Europa. Folk har måttet forlate flere populære turistbyer.

Situasjonen er verst i Tyrkia. Åtte personer er døde. Det har begynt å brenne i 33 provinser i landet siden onsdag. Nå har myndighetene endelig fått kontroll på brannene.

Sju personer har dødd i ferieparadiset Antalya. Der har de voldsomme brannene har spredd seg helt ned til kysten. Lokale og turister har måttet flykte i båter. Myndighetene har sendt marinefartøy for å hjelpe til.

Flere er også evakuert andre steder i landet. Turister har måttet pakke kofferten og reise mens brannene kom nærmere.

Det var fortsatt store branner søndag kveld. Kraftig vind gjør det vanskelig å få kontroll på situasjonen.

Det er ikke uvanlig med branner om sommeren. I år er situasjonen allikevel spesiell. Det er rekordvarmt flere steder i Sør-Europa. Mange steder har det vært over 40 grader de siste dagene.

I Hellas er situasjonen også alvorlig. Folk har måttet forlate fem landsbyer. Åtte personer er lagt inn på sykehus. Rundt 20 boliger er brent ned, ifølge tall fra brannvesenet. Også her har flere turister måttet dra fra områder med brann.

Nesten 300 brannbetjenter, to brannfly og fem helikoptre kjemper mot skogbrannene i Hellas. Hetebølgen skal vare til slutten av uka.

Flere hjem og gårder har brent ned. Ordfører Dimitris Kalogeropoulos kaller situasjonen en enorm katastrofe.

Situasjonen er verst i Tyrkia og Hellas. Det har også vært store branner i Spania og Italia.

Mer fra Verden

På forsiden nå