Verden

Må teste alle innbyggerne i Wuhan for korona

For første gang på over et år er det oppdaget korona i Wuhan i Kina. Nå må over 11 millioner personer bli testet for smitte.

Asia — Wuhan fikk mye oppmerksomhet i slutten av 2019. Byen var den første med mye smitte av korona. Og det ble brukt strenge regler og makt for å få kontroll igjen. Det har ført til over et år uten at det er funnet nye smittede. Fram til nå.

Byen skal «raskt i gang med grundig» testing av «alle innbyggere», sa Li Tao tirsdag. Han jobber for myndighetene i byen Wuhan. Mandag ble det funnet smitte hos sju arbeids-innvandrere i byen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Wuhan er i delstaten Hubei. Myndighetene i delstaten sier at det ikke bare er smittede personer som har kommet til Wuhan. De sier ifølge kanalen Al Jazeera at tre personer er smittet av andre i byen.

I tillegg til at alle i byen skal bli testet, er også deler av byen stengt. Nyhetsbyrået Reuters skriver at det gjelder et område for industri.

Også flere byer i Kina er stengt ned de siste dagene. Da er de helt stengt for reiser inn og ut. Offentlig transport er også stoppet i flere områder. Myndighetene håper at dette og masse-testing kan stoppe det verste utbruddet på flere måneder.

Siden lørdag er det også funnet flere smittede i byen Jinzhou og Huanggang. Begge er i samme delstat som Wuhan. Smitten kan bli sporet til byen Huaian i delstaten Jiangsu. Det sier Li Yang som er en av sjefene på senteret for smittesporing i Hubei.

Smitten i Jiangsu kan ha kommet dit fra Nanjing. Den kom til delstats-hovedstaden i siste del av juli. Tester skal ha vist at det er delta-varianten av korona. Myndighetene mener smitten kom med et fly fra Russland, skriver Reuters.

Kanalen BBC skriver at over ni millioner innbyggere i Nanjing er testet minst tre ganger hver de siste dagene.

Smitten i byen skal ha spredt seg blant folk som jobbet med renhold på flyplassen. Deretter skal den ha spredd seg i flere byer i Kina. Det er også funnet smitte i hovedstaden Beijing. August er den tiden av året med mest reiser i Kina. Da reiser mange på ferie.

Reuters skriver at en eldre kvinne skal ha forlatt hjemmet sitt i Nanjing. Det var i et område som var stengt. Deretter skal hun ha reist på ferie til familie i byen Yangzhou i Jiangsu. Hun skal også ha vært på flere restauranter og butikker der.

De første smittede ble oppdaget i Nanjing 20. juli. Siden da og fram til mandag er det funnet smitte hos 414 personer i Kina.

Myndighetene i flere delstater sier folk må bli bedre til å følge reglene som skal hindre smitte. De sier mye av problemet er en følge av at sløvhet.

Ifølge Al Jazeera ble det funnet smitte hos 328 personer med symptomer i Kina i juli. Det er like mange som fra februar til juni.

Tirsdag er det funnet 90 nye smittede, ifølge BBC.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå