Verden

Høyeste smittetall i USA på et halvt år

Over 100.000 mennesker er registrert smittet med korona i USA i løpet av et døgn. Det er det høyeste tallet på et halvt år.

Nord-Amerika — Den nye varianten av korona-viruset sprer seg i USA. Smitten er størst i Florida. Den sprer seg også veldig i delstater der få er vaksinert. 100.000 personer er registert smittet med korona-viruset i USA på et døgn. Flere enn før er lagt inn på sykehus med korona.

Den siste uka er det i gjennomsnitt registrert over 95.000 tilfeller per dag. Det melder nyhetsbyrået Reuters. På mindre enn en måned er fem ganger så mange blitt smittet.

Jeff Zients er koordinator og jobber med korona-viruset for Det hvite hus. Han sier at halvparten av smitten er blant folk i sju delstater .

Det er Florida, Texas, Missouri, Arkansas, Louisiana, Alabama og Mississippi. I disse delstatene er det få som er vaksinert. Disse statene var også der flertall stemte på Donald Trump ved valget i fjor.

Målt i antall innlagte på sykehus med viruset er Florida verst rammet i USA. 12.373 pasienter fikk behandling for korona der torsdag.

(©NTB)

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå