Verden
Bildet er av tankskipet Mercer Street. Bildet er tatt med utsikt mot byen Cape Town. Foto: Johan Victor / AP / NTB

Iran med advarsel til Israel

Regjeringen i Israel sier de gjør seg klare for et angrep på Iran. – Ikke test oss, er svaret fra Iran.

Midtøsten — Israel anklager Iran for å ha angrepet et skip med drone i forrige uke. Tankskipet Mercer Street ble angrepet ved Oman. På andre siden av vannet er Iran.

To personer ble drept. Den ene var en sikkerhets-vakt fra Storbritannia. Den andre var fra Romania, og var del av mannskapet på skipet. Begge landene gir Iran skylda for angrepet. USA gjør det samme. Men ingen har vist noe bevis for for det. Skipet er eid av Eyal Ofer. Han er en milliardær fra Israel.

Torsdag ble Benny Gatz spurt om Israel gjør seg klare for et angrep på Iran. Gatz er forsvarsminister i Israel, og han svarte «ja».

– Vi har kommet til et punkt der vi må ha en militær aksjon mot Iran. Verden må gjøre noe mot Iran nå, sa Gantz til avisa YnetNews.

Iran nekter for at de angrep skipet. De liker verken anklagen eller trusselen om å bli angrepet.

– Regjeringen i Israel truer nå åpent med et militært angrep på Iran. Det er helt klart et brudd på folkeretten. Det skriver Saeed Khatibzadeh i en melding på Twitter. Han er en talsmann for utenriksdepartementet i Iran.

– Vi sier klart fra om dette nå. Enhver tåpelig handling mot Iran vil bli møtt med et tydelig svar. Ikke test oss, advarer han.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå