Verden

Prins Andrew saksøkt for overgrep

En kvinne som også har anklaget Jeffrey Epstein for overgrep har nå anklaget prins Andrew. Kvinnen skal ha vært 17 år da overgrepet skjedde.

Britiske prins Andrew er saksøkt for overgrep. Kvinnen som har anklaget prinsen heter Virginia Giuffre. Hun anklaget også Jeffrey Epstein. Epstein var finansmann og dømt seksualforbryter. Han ble funnet død i en fengselscelle i New York for to år siden. Han hadde flere mektige venner i USA og Storbritannia. Og var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner.

Det er advokatene til Giuffre som har sendt inn søksmålet til en domstol på Manhatten i New York. Overgrepene skal ha skjedd i 2001. Både i London og New York. Anklagene ble først kjent for to år siden. Da snakket Guiffre om hendelsene på programmet Panorama, som sendes på kanalen BBC.

Giuffre sier hun ble solgt til den britiske prinsen og misbrukt av ham da hun var 17 år. Epstein var kjent for å finne unge jenter og betale de penger for seksuelle tjenester.

– Jeg holder prins Andrew ansvarlig for det han gjorde mot meg. De mektige og rike er ikke fritatt for ansvar i sine handlinger. Jeg håper at andre ofre vil se at det er mulig å ikke leve i stillhet og frykt. Men å ta livet tilbake ved å si ifra og kreve rettferdighet. Det sier Giuffre i en uttalelse. Guiffre skal ha fått 134.000 kroner for å ha sex med prins Andrew.

61 år gamle prins Andrew nekter for at han har hatt et seksuelt forhold til Giuffre. Og hevder at han ikke husker å ha møtt Guiffre. Likevel finnes det et bilde av prins Andrew og Guiffre sammen. Hvor prinsen holder rundt Guiffre.

– Jeg kan fortelle deg at det aldri skjedde. Det sa prins Andrew til avisa BBC.

Prins Andrews talspersoner har ikke kommentert søksmålet ennå.

Guiffre hevdet også at Ghislaine Maxwell, som var tidligere partner med Epstein, arrangerte sexmøter for henne med prins Andrew. Guiffre har også hevdet at hun ble presset til å ha sex med Epstein og Maxwell samtidig.

Maxwell sitter for tiden fengslet i New York. Hun er anklaget for å ha hjulpet Epstein med å rekruttere og misbruke unge jenter. Kvinnen på 59 år nekter straffskyld.

---

Kort om saken

  • Prins Andrew er anklaget for overgrep mot et barn.
  • Anklageren er Virginia Guiffre. Hun var 17 år da overgrepene skjedde.
  • Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell skal ha arrangert sexmøter mellom jenta og prinsen.

---Siste utgave

På forsiden nå