Verden
Dette kakestykket fra bryllupet til Charles og Diana i 1981 skal selges på auksjon 11. august. Det sies å være i utmerket stand, men auksjonarius advarer mot å spise det.
Foto: AP / NTB

Selger kakebit fra Charles og Dianas bryllup

Et 40 år gammelt kakestykke fra bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana selges onsdag på auksjon.

Onsdag selges et kakestykke fra et bryllup i 1981. Kaken ble laget fordi britiske prins Charles giftet seg med lady Diana.

Kakestykket er en bit fra en av de 23 offisielle bryllupskakene som ble bakt til den store dagen, 29. juli 1981. Kakebiten er dekket av marsipan, og pyntet med Windsor-slektens våpenskjold i gull, sølv, rødt og blått.

En boks med kakestykket ble gitt til Morya Smith. Hun var medlem av dronningmorens husholdning i Clarence House. På kakeboksen stod det en lapp med en håndskrevet beskjed: Behandles med forsiktighet - bryllupskaken til prins Charles og prinsesse Diana.

Smith-familien solgte kakestykket i 2008. Men nå er det igjen til salgs. Det er ventet at det blir solgt for mellom 300 og 500 pund. Kjøperen får i tillegg detaljer og program fra bryllupsseremonien.

Auksjonariusen sier kakestykket ser like pent ut som da det ble solgt første gang. Men han tror ikke det er lurt å spise det.

– Det synes å være i utmerket stand. Akkurat slik det var da det først ble solgt. Men vi advarer mot å spise det, sier Chris Albury.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå