Verden

Norge og Mexico skal prøve å sikre fred i Venezuela

Norge skal bidra under nye møter om om fred i Venezuela. Det bekrefter Utenriksdepartementet.

Latin-Amerika og Karibia — De siste årene har to ulike grupper sagt at de har rett til å lede Venezuela. Nå er planen at de skal ha et møte i Mexico for å hindre at konflikten blir verre. Håpet er at det kan bli fred i Venezuela.

Opposisjonen krever at det skal bli frie valg i Venezuela. Regjeringen i landet ønsker å få en stabil politisk situasjon. De vil ha bort sanksjoner som er mot landet.

Flere av disse er fra 2019. Det var en straff fra Donald Trump som var president i USA. Sanksjonene førte til en stopp i arbeidet med å få fred. Regjeringen til Maduro reiste fra forhandlingene på Barbados etter at sanksjonene ble laget

Utenriksdepartementet i Norge skrev onsdag kveld på Twitter at Norge skal bidra i møtet. Men først må de to gruppene bli helt enige om detaljer før de vil delta på møter i Mexico.

I juni sa Nicolás Maduro at de to gruppene skulle prøve å bli enige igjen. Maduro er president i Venezuela. Og i august sa Andrés Manuel López Obrador at møtet ville skje i Mexico, etter at Norge hadde foreslått det. Han er president i landet.

Onsdag kveld er første gang Norge sier at de skal delta.

Norge har sendt folk til Venezuela i år, blant annet i februar og tidligere i sommer. Det har vært for å få oversikt over om det var mulig med nye forhandlinger om fred.


Siste utgave

På forsiden nå