Verden
Bildet er av Venezuelas president Nicolás Maduro som snakker på en pressekonferanse. Han står bak et mikrofonstativ med to mikrofoner. Han er foran en blå vegg og har rød skjorte. Han har sort hår og bart. Ved siden av står en blond kvinne med briller og munnbind. Hun har på seg en rød trøye. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB

Norge og Mexico skal prøve å sikre fred i Venezuela

Norge skal bidra under nye møter om om fred i Venezuela. Det bekrefter Utenriksdepartementet.

Latin-Amerika og Karibia — De siste årene har to ulike grupper sagt at de har rett til å lede Venezuela. Nå er planen at de skal ha et møte i Mexico for å hindre at konflikten blir verre. Håpet er at det kan bli fred i Venezuela.

Opposisjonen krever at det skal bli frie valg i Venezuela. Regjeringen i landet ønsker å få en stabil politisk situasjon. De vil ha bort sanksjoner som er mot landet.

Flere av disse er fra 2019. Det var en straff fra Donald Trump som var president i USA. Sanksjonene førte til en stopp i arbeidet med å få fred. Regjeringen til Maduro reiste fra forhandlingene på Barbados etter at sanksjonene ble laget

Utenriksdepartementet i Norge skrev onsdag kveld på Twitter at Norge skal bidra i møtet. Men først må de to gruppene bli helt enige om detaljer før de vil delta på møter i Mexico.

I juni sa Nicolás Maduro at de to gruppene skulle prøve å bli enige igjen. Maduro er president i Venezuela. Og i august sa Andrés Manuel López Obrador at møtet ville skje i Mexico, etter at Norge hadde foreslått det. Han er president i landet.

Onsdag kveld er første gang Norge sier at de skal delta.

Norge har sendt folk til Venezuela i år, blant annet i februar og tidligere i sommer. Det har vært for å få oversikt over om det var mulig med nye forhandlinger om fred.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå