Verden
[object Object]

Frykter at maten blir borte

Verdens-organisasjonen FN er redd for at Afghanistan ikke skal ha mat nok den neste måneden.

Opprørs-gruppen Taliban har tatt kontroll over Afghanistan. Det betyr at landet må finne nye måter å være bærekraftige på. Hvordan skal de få produsert nok mat til folket? Verdens-organisasjonen FN har lagret mye mat. Men snart er det tomt.

– Før september er ferdig, vil våre lagre med mat være tomme. Det sier Ramiz Alakbarov. Han er leder for FNs humanitære innsats i Afghanistan.

En av tre borgere i Afghanistan er usikre på om de får mat fremover. Rundt 38 millioner mennesker bor i landet. Verdens matvareprogram WFP har delt ut mat de siste ukene. Men for å fortsette trenger de 1,7 milliarder kroner.

---

Kort om saken

  • FN har egne lager med mat i Afghanistan.
  • Lagrene vil være tomme i slutten av september.

---Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå