Verden
President Xi Jinping ønsker ikke å slutte seg til internasjonale forhandlinger om rustningskontroll, men har sagt at landet aldri vil sette i verk et førstelagsangrep med atomvåpen. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

Kina vil fjerne feminine skuespillere

Kina vil fjerne menn med feminine trekk fra TV-skjermen. Det sier kinesiske myndigheter.

Menn med «feminin stil» er ikke lenger ønsket på kinesisk TV. Det melder myndighetene. De ber kanalene fjerne dem fra skjermen.

Beskjeden kom fra det nasjonale kringkastings-tilsynet i landet. I det siste har skuespillere med mer feminine trekk blitt mer populært i Kina. Trenden kommer fra Japan og Sør-Korea.

Myndighetene i Kina ber kanalene om å opptre med «politisk og kunstnerisk kvalitet». De vil at det skal stilles strenge kriterier for hvem som får vises på TV-skjermen. De sier også at kanalene skal følge et «patriotisk og kunstnerisk moralsyn».

I det siste har en populærkultur spredt seg i Kina. President Xi Jinping er leder for kommunistpartiet i landet. Han vil ha sterkere kontroll over kinesisk kultur.

Ifølge nyhetskanalen Vice mener myndighetene at mannlig feminitet en trussel samfunnet. Tiltakene skal beskytte Kinas nasjonale styrke.

Kinesiske myndigheter har lenge blitt kritisert for å være autoritære. Det er begrenset ytringsfrihet i landet med nesten 1,4 milliarder mennesker.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå