Verden

Seks skadd etter terror i New Zealand

En mann angrep folk med kniv inne i en butikk i New Zealand natt til fredag. Myndighetene sier det var terror.

– Det som skjedde i dag, var avskyelig. Det var hatefullt. Det var galt, sier statsminister Jacinda Ardern. Hun sier at mannen som angrep var inspirert av Den islamske staten (IS). Han skal ha kommet fra Sri Lanka i 2011.

Mannen skal ha blitt skutt og drept av politiet. Ifølge Ardern fulgte sikkerhets-tjenesten med på mannen hele tiden. Men hun forklarte også at så lenge han har fulgt loven fram til nå, kunne de ikke fengsle ham.

– Politiet har funnet mannen. Han er blitt skutt. Han døde på stedet, sier politiet. De bekrefter også at en mann angrep og skadet flere personer på en butikk på et kjøpesenter i byen Auckland fredag.

For tre av de skadde er skadene kritiske. Én annen er alvorlig skadd, ifølge nød-etatene. Det er video-opptak av angrepet. Det viser folk som løper ut av butikken i panikk. Flere roper at det er «noen med kniv der inne». Så er det mulig å høre at politiet skyter.

Kiri Hannifin er sjef for supermarkedet. Han sier han er i sorg etter det som har skjedd.

– Det gjør vondt i hjertet å tenke på det våre ansatte og kunder har opplevd og vært vitne til. Tankene våre går til dem som er skadd og til deres familier. Vi vil støtte alle de ansatte i butikken, sier han.

Så sent som i mai ble fem personer angrepet med kniv i en annen butikk i samme kjede. Det skjedde i en annen del av landet.

Auckland er den største byen i New Zealand. Nesten alt er stengt der for tiden. Årsaken er strenge regler for å stoppe smitten med korona igjen. Matbutikker er blant få steder som får være åpne.

Siste utgave

På forsiden nå