Verden
Bildet er av en gruppe kvinner protesterer i Kabul. Foto: Wali Sabawoon / AP / NTB

Vil forby protester og idrett for kvinner

Taliban sier de vil forby folk å protestere uten å ha fått godkjenning først. De sier også at de vil forby idrett for kvinner.

Det har vært protester i Afghanistan siden Taliban tok makten i landet sist måned. Det må folk slutte med, sier innenriks-departementet i en ny ordre. Det er bare lov å protestere hvis Taliban har sagt ja til det.

Kvinner har hatt protester hver dag med krav om like rettigheter som menn. Det nye forbudet kan føre til at de må slutte. De kan bli straffet om de fortsetter.

Det blir også et forbud mot cricket og annen idrett for kvinner. Det melder kanalen SBS.

– I cricket kan det skje at ansikt og kropp ikke er dekket til. Islam sier at kvinner skal unngå å bli sett på den måten, sier Ahmadullah Wasiq. Han nestleder for Talibans kultur-kommisjon.

– I denne tiden med medier er det bilder og videoer som folk ser på. Islam og det islamske emiratet vil ikke la kvinner å spille cricket eller drive med noen annen sport der de er utsatt, sier han til kanalen.

Wasiq sa sist måned til samme kanal at de vil la menn fortsette å spille cricket. Taliban har også sagt ja til at landslaget for menn i cricket kan få reise ut av landet for å spille kamper. Den første er i Australia i november.

– Det er uakseptabelt å nekte kvinner å delta i sport på alle nivåer. Vi ber idretts-myndighetene om å si fra om at dette er et grusomt vedtak. Det sier Richard Colbeck. Haner idrettsminister i Australia.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå