Verden
Bildet er satt sammen av to. Det første viser en lastebil med rakettrampe. Den skyter en rakett, og det er røyk og frammer fra eksplosjonen. Det andre viser et missil som farer nesten horisontalt gjennom luften. Foto: KCNA / Korea News Service via AP / NTB

Nord-Korea testet ny type rakett

Nord-Korea har laget en ny rakett som kan nå mål langt unna. Japan sier de er bekymret.

Avisa Rodong Sinmun har bilder som viser et missil som beveger seg nærmest horisontalt. Testene skal ha blitt gjort lørdag og søndag.

Rakettene skal ha vært i luften i litt over to timer. De skal ha truffet målene sine. De var 1.500 kilometer unna. Det statlige nyhetsbyrået KCNA sier den nye raketten er et svært viktig strategisk våpen.

Sør-Korea sier de jobber med å analysere testene. De får hjelp fra USA. Militæret i USA mener det som skjedde i helgen er en fare for land rundt Korea-halvøya.

Nord-Korea er pålagt å følge flere strenge regler fra resten av verden. Det er en straff for at landet jobber med å lage seg atomvåpen, og mot noen typer nye raketter. Men det gjelder ikke krysser-raketter. Det var det Nord-Korea testet i helgen.

Det er først og fremst Sør-Korea og Japan som kan være i fare om Nord-Korea får slike raketter. Det mener flere analytikere, ifølge nyhetsbyrået NTB. Myndighetene i Japan sier de er veldig bekymret for hva som kan skje.

Årsaken til at Nord-Korea satser på krysser-raketter, er at de vil unngå å gjøre Kina og USA altfor sinte, sier Wang Yi. Han er utenriksminister i Kina.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå