Verden
Migrantstrømmen over elva Rio Grande har overveldet amerikanske myndigheter og ført til betydelige forsinkelser i behandlingen av ankomstene, selv om det jobbes på spreng. Foto: Marie D. De Jesús / Houston Chronicle via AP / NTB

Venter fortsatt på hjelp

Haiti ble utsatt for et kraftig jordskjelv. En måned etter skjelvet mangler landet nødhjelp.

Titusenvis av mennesker venter fortsatt på hjelp etter jordskjelv. For én måned siden ble Haiti utsatt for et jordskjelv, som ble målt til 7,2 i styrke. Det betyr at skjelvet er såpass stort at bygninger faller. Samtidig skal du kunne kjenne skjelvet 250 kilometer unna hvor det startet. Skalaen for målinger går fra 0 til 9.

Mer enn 2.200 mennesker døde. Skjelvet ødela mer enn 137.500 boliger og rundt 900 skoler. Minst 83.000 familier er berørt av katastrofen. Ifølge forsvars-organisasjonen FN vil nesten én million mennesker risikere mangel på mat de neste månedene.

Flere har varslet om at landet trenger mer nødhjelp. Det har Bruno Lemarquis informert om. Han jobber som humanitær koordinator for FN.

Skjelvet kom på et dårlig tidspunkt. Det er allerede vanskelig tider i Haiti. Både når det gjelder korona-viruset og tillit til myndighetene.
Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå