Verden
Bildet er av hustak i en ny migrant-leir i Hellas. Det er piggtråd på gjerdet som er rundt leiren. Foto: Michael Svarnias / AP / NTB

Hellas åpner ny leir for migranter

Lørdag åpnet en ny leir for migranter på øya Samos i Hellas. Leiren skal ha plass til 3.000 personer. Det blir også strengt vakthold der.

– Vi lovet innbyggerne at vi skulle få orden på migrant-situasjonen. Nå gjør regjeringen som vi lovet, sa Notis Mitakaris lørdag. Han er migrasjons-minister i Hellas.

Planen er at leiren skal være helt lukket. Det er blant annet høye piggtråd-gjerder rundt hele leiren. Flere har sagt at det minner mer om et fengsel enn en leir for migranter.

Leger uten grenser er blant dem som har reagert slik. De mener folk i leiren blir fengslet for å lete etter et trygt og stabilt liv. Det melder det tyske magasinet Deutsche Welle.

Ifølge lokale medier skal den bare bli åpnet to ganger i døgnet. Folk kan gå ut av leiren klokka 8 om morgenen, og klokka 8 på kvelden. Unntaket er de som har fått avslag på en søknad om asyl. De skal bli sendt til Tyrkia. Det er en avtale som er gjort mellom Tyrkia og Den europeiske union (EU). Det er også EU som har betalt for leiren.

Mitakaris sa at Hellas ikke lenger skal være en vei inn til EU for ulovlig innvandring. Men han sa også at folk i leiren skal ha det greit. De får gode leveforhold, og de skal kunne føle seg trygge der.

Det har blitt mye mindre innvandring til Hellas det siste året. En av årsakene er at landet har mer kontroll på grensa i havet. Det gjør at folk kan bli sendt bort før de kommer til land i Hellas. Landet har blitt anklaget for å ha bortvist folk ulovlig. Myndighetene i Hellas for dette.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå