Verden
Statsminister og leder for Det liberale partiet, Justin Trudeau, kjemper for gjenvalg. Foto: Justin Tang / The Canadian Press via AP / NTB

Valget i Canada er i gang

Den 20. september er det valg i Canada. Det blir jevnt mellom de to største partiene.

Mandag var mange canadiere ute og stemte. Årets valg holdes to år før tiden. Når det er over kan Justin Trudeau være ferdig som statsminister.

Trudeau har siden hans første seier i 2015 ledet en mindretalls-regjering. Han har vært en populær politiker, men nå er menings-målingene dårligere enn før. Det ser ut som at det blir et jevnt løp mellom Trudeaus parti De liberale, og opposisjonspartiet De konservative.

Det var Trudeau selv som ba om nyvalg i august.

Trudeau tror canadiere vil belønne ham for å ha ledet landet gjennom koronapandemien, skriver nyhetsbyrået AP. Canada er blant de landene i verden som har vaksinert flest innbyggere. Trudeaus regjering brukte mye penger på å redde økonomien under krisen.

– Vi har støttet dere gjennom pandemien. Nå er det på tide å høre deres stemmer. Canadiere må selv få bestemme hvordan vi avslutter kampen mot covid-19, sa Trudeau den 15. august.

Klima er en av de viktigste sakene før mandagens valg i Canada. Likevel ser det ut som at partiet De grønne vil gjøre et dårlig valg, ifølge meningsmålingene.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå