Verden
Jennie Carlsson, leder for helsevesenets innsats, redningsleder Martin Lindsten og politiets pressetalsperson Thomas Fuxborg snakker med pressen etter en stor eksplosjon i en bygård sentralt i Göteborg.
Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Eksplosjon i Göteborg

En stor eksplosjon har ført til brann i Göteborg. Fire personer er alvorlig skadd, og minst 16 personer er sendt til sykehus.

Det har vært en stor eksplosjon i et leilighetsbygg i Göteborg. Det skjedde i 5-tiden tirsdag morgen, og førte til en større brann. Alle beboere skal være evakuert. Det meldte kanalen SVT.

– Akkurat nå ser vi ingen naturlig årsak til eksplosjonen. Det er ingenting naturlig som har eksplodert. Det sier Christer Fuxborg. Han er talsmann for politiet.

Minst 16 personer skal være sendt til sykehus. Fire av dem er alvorlig skadd, og fraktet i ambulanse. Blant dem er tre eldre kvinner, alle over 60 år gamle.

Sahlgrenska universitets-sykehus rapporterer at de har fått inn tre eldre kvinner som er alvorlig skadd: én i 60-årsalderen, én i 70-årsalderen, og én i 80-årsalderen. I tillegg har de fått inn en mann i 60-årsalderen og en kvinne i 30-årsalderen med lettere skader, og ytterligere en pasient hvis skadeomfang er uklart.

Sveriges Radios reporter sier eksplosjonen kan ha skjedd i en sportsbutikk i området. Politiet har tidligere sagt de tror det skjedde i en leilighet.

– Vi kan ikke vite med sikkerhet om det er flere branner. Jeg kan ikke si at vi har full kontroll. Det sier Martin Lindsten til avisa Expressen. Han er innsatsleder.

En beboer forteller om folk som firet seg ned bygningen med laken for å komme unna.

Nødetatene rykket ut i stort antall til Annedal i Göteborg tirsdag morgen.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / NTB

Lars Jostelius har hjulpet med redningsarbeidet. Han sier det har kommet mye røyk inn i leilighetene.

– Det var ubehagelig. Når jeg har vært i gang i fire-fem timer, så kommer sjokket. Hva kunne skjedd om vi brant inne. Det sier Lars Holmquist. Han var en av beboerne som ble evakuert.

De evakuerte har samlet seg i en kirke i nabolaget. Flere politifolk er på vei dit for å samle inn vitneforklaringer. Det er uklart hvor mange fler som må evakueres. Det kan alt mellom 100 og 200 personer.

Nødetatene har 17 enheter på plass, tolv av dem ambulanser.

Det er ikke klart akkurat hva som har eksplodert. Politiet tror det skjedde inne i en leilighet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå