Verden
Kvinner demonstrerer på verdensdagen for trygg og lovlig abort i Quito i Ecuador. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB

Demonstrerer mot abortlov i Latin-Amerika

Flere tusen kvinner har demonstrert for å kreve selvbestemt abort i flere land i Latin-Amerika.

Det er omtrent helt forbudt å ta abort i store deler av Latin-Amerika. Flere hundre kvinner er fengslet for å bryte abortloven. Derfor har flere tusen kvinner demonstrert i El Salvador, Chile, Peru, Mexico og Colombia.

I El Salvador kan kvinner dømmes til åtte års fengsel for drap om de tar abort. 17 kvinner skal være fengslet i landet, ifølge aktivister. De er anklaget for å bryte abortloven da de oppsøkte akutt hjelp hos gynekolog.

Abort er også forbudt i Honduras, Nicaragua, Den dominikanske republikk og Haiti. I de fleste andre landene i regionen tillater abort kun ved medisinske årsaker. Eller om kvinnen er blitt gravid som følge av voldtekt.

I Chile ble det tirsdag godkjent et forslag om å avkriminalisere abort fram til uke 14 i graviditeten. Den katolske kirken har stor innflytelse i landet. Liberale lover som denne har sjelden blitt godkjent av kirken. Forslaget må også godkjennes i senatet, som er svært konservativt. Det er ukjent når svaret fra senatet kommer.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå