Verden

Proffbokser vil bli president

Manny Pacquiao er en av historiens beste boksere. Nå vil han bli president i Filippinene.

Manny Pacquiaos er en av historiens beste boksere. Han er den eneste mannen som har blitt verdensmester i 8 ulike divisjoner.

Nå sier bokselegenden at sportskarrieren er over. Men Pacquiao har ikke tenkt til å pensjonere seg. Han ønsker å bli president i hjemlandet sitt, Filippinene.

Manny Pacquiao delte beskjeden på sosiale medier. Der snakket han om hvordan han startet med boksing da han var fattig og desperat. Han takket fans, trenere og familie for støtte. Nå er han klar for nye utfordringer.

– Det er vanskelig å akseptere at min tid som bokser er over. I dag kunngjør jeg at jeg legger opp, forteller Pacquiao i en video på Facebook.

Han er ikke ny i politikken. Pacquiao har vært senator siden 2016 i Filippinene. Han er medlem av samme parti som presidenten, Rodrigo Duterte. Men nylig har det oppstått konflikt mellom de to. Pacquiao har kritisert regjeringen, blant annet for korrupsjon og et nært forhold med Kina.

Duterte er kjent for kontroversielle uttalelser og brutal politikk. Han har blant annet bedt Obama «dra til helvete», og sagt han «gjerne ville slaktet narkomane». Han har innført en streng politikk mot salg og bruk av narkotika. Flere tusen filippinere har blitt drept i politiaksjoner. Duterte har fått kritikk for bryte menneske-rettigheter, men nekter å endre politikken sin.

Pacquiao er nasjonalhelt i hjemlandet. Nå kan han utfordre Dutertes planer om hvem som skal ta over etter ham. Ifølge grunnloven kan Duterte selv ikke bli gjenvalgt som president. Han stiller for å bli visepresident i stedet.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå