Verden

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Joe Biden skal torsdag ha et møte med presidenten i Kenya. Uhuru Kenyatta er den første lederen fra Afrika til å besøke Det hvite hus siden Biden tok over makta.

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya. Det er også en blodig konflikt i landet. Den er mellom presidenten og en region nord i landet. Den heter Tigray. Verdens-organisasjonen FN har advart om en enorm sultkatastrofe i landet.

Biden og Kenyatta skal ha sitt møte bare noen få uker etter at Biden truet med å straffe ledere i Etiopia. Det vil gjelde både president Abiy Ahmed og andre ledere som har en rolle i krigen i Tigray. Den har pågått i snart ett år.

Men situasjonen i Etiopia er fortsatt alvorlig. Også etter at Biden truet med straff. Ifølge lokale myndigheter i Tigray er det den siste tiden blitt sendt flere hundre tusen soldater dit for å krige.

Kenyatta har bedt om at det må bli en løsning uten bruk av vold. Han har bedt om at begge sider i konflikten legger bort sine våpen, og snakker sammen.

Biden og Kenyatta skal også snakke om blant annet klima, sikkerhet og økonomi. De to siste har de jobbet sammen om før. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Biden lovet å sørge for at forholdet mellom USA og land i Afrika skulle bli bedre da han kom til makta i USA. Det har likevel tatt lang tid før han ønsker en leder fra Afrika velkommen til Det hvite hus. Årsaken skal være at det er færre ledere som kan komme på besøk som følge av korona.

Kenyatta har også fått spørsmål om Pandora Papers den siste tiden. Navnet hans er koblet til penger og verdier som er lagret i land som krever inn svært lite skatt. Flere av disse landene blir brukt til å skjule formue. Kenyatta har så langt ikke svart på spørsmål, men han har sagt at han vil si mer senere. Det skriver kanalen BBC.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå