Verden
Strandstoler blir satt ut på Kuta-stranda på Bali torsdag. Øya gjør seg klar til å ta imot internasjonale turister igjen. Foto: Firdia Lisnawati / AP / NTB

Flere land åpner for norske turister

Savner du utlandet? Thailand, Bali og USA er blant flere land som nå åpner for reisende som vil ut i verden.

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner verden igjen.

Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali. Der har det vært ekstra vanskelig for dem som jobber med turister. Helt siden korona-pandemien stengte landegrensene, har turist-næringen i verden hatt problemer med å tjene penger.

Turist-industrien er den største på Bali. Til vanlig bor det omtrent 4 millioner mennesker der. Og nesten 92.000 jobber forsvant da pandemien kom. Økonomien på øya ble nesten 10 prosent dårligere.

Fortsatt er det krav om vaksinering, negativ korona-test og karantene i fem dager på hotellet. I tillegg er det strenge regler for smittevern for turistene når de er på øya.

Reglene vil gjelde på hotellene, restaurantene og strendene.

Tidlig i november vil det også bli mulig å reise til USA. Det melder Biden-administrasjonen. Enda er det ikke helt klart når reglene for innreise vil skje.

Der blir det ikke krav om karantene ved innreise. Men alle må vise negativ korona-test når de kommer.

1. november vil også Thailand åpne for land med lite smitte. Det er et populært land for norske turister. Dessverre er det ikke klart når landet åpner for reisende fra Norge.

Nå er det turister fra ti land som kan reise til Thailand uten å måtte være i karantene. Blant disse er USA, Kina, Tyskland og Singapore. Men også der må alle vise negativ test.

I Norge blir det stadig mindre korona-smitte. Det kan bety at det ikke er så lenge igjen før Thailand og flere land åpner for nordmenn.

Allerede er blant annet Spania, Sverige og Danmark åpent for norske turister. Reglene for hvor du kan reise i verden, finner du her.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå