Verden
Bildet er av folk i India som står tett i kø for å bli vaksinert mot korona. De har på fargerike klær. De står utenfor en slitt, liten trebygning mens de venter.

India vil sende vaksiner til andre land igjen

Mange land har ventet på korona-vaksiner fra India. Landet har ventet med å sende disse fra seg, for først å få vaksinert mange nok indere.

Ingen land i verden lager like mange vaksiner som India. Derfor førte det til stor uro i mange land da India sluttet å sende vaksiner ut av landet. Det skjedde på samme tid som mange i India ble syke av korona.

Myndighetene sa da at ingen vaksiner kunne bli sendt før mange nok indere var vaksinert. Da hadde India solgt eller lovet å gi bort 66 millioner vaksinedoser til nesten 100 land.

Landet har så langt vaksinert nesten 70 prosent av alle voksne med minst én dose. Totalt er det brukt 960 millioner doser i India.

Men nå er de klare for å dele, sier Arindam Bagchi. Han er talsmann for utenriksdepartementet. De første vaksinene skal bli sendt til land like ved. Disse er Nepal, Bangladesh, Myanmar og Iran.

Bagchi sier India vil sende stadig flere vaksiner til andre land. Andelen vil øke når enda flere indere er vaksinert.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå