Verden

Britisk politiker døde etter stikkskader

Mannen som drepte den britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet. Han var også blitt sendt på et program for avradikalisering.

Fredag ble Sir David Anthony Andrew Amess stukket med kniv flere ganger. Amess ble angrepet mens han var i en kirke og døde senere av skadene. Der var han for å møte velgerne sine. Amess har sittet i det britiske parlamentet siden 1983.

– Vi ber folk sette til side sine uenigheter og vise godhet og kjærlighet til alle. Dette er den eneste veien videre. Sett hatet til side og jobb mot samhold. Det skriver familien til Amess i en uttalelse.

En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet. For noen år siden ble han sendt til Prevent, som er et britisk program som jobber for å avradikalisere folk. Han skal ikke ha deltatt så lenge på programmet, som er frivillig. Det melder kanalen BBC. Mannens far var tidligere rådgiver for Somalias statsminister. Faren sier at han føler seg traumatisert etter det sønnen har gjort. Politiet har sagt at angrepet var en terrorhandling.

I Storbritannia er det vanlig for politikere å reise til sine valgdistrikt for å møte folk. Priti Patel sier hun nå vil vurdere om politikere må få beskyttelse fra politiet når de møter velgere. Hun er innenriksminister i Storbritannia.

Lørdag valgte flere politikere fra Det konservative partiet å møte velgere som planlagt. De ville ikke vise at de var redd.

– Vi kan ikke la hendelser som dette ødelegge for forholdet mellom politikerne og velgerne. Det skrev Alec Shelbrooke på bloggtjenesten Twitter. Han kommer fra samme parti som Amess var fra.

---

Kort om saken

  • Fredag ble britisk politiker David Amess stukket med kniv flere ganger.
  • Han døde senere av skadene.
  • En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet.

---



Siste utgave

På forsiden nå