Verden

Nord-Korea prøveskjøt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett. Den landet i kysten mellom Japan og Sør-Korea.

Nord-Korea skal ha skutt minst én rakett i været tirsdag. Det skal ha vært en prøve-oppskytning. Raketten landet i havet øst for den koreanske halvøya. Det melder både Sør-Korea og Japan.

Japans statsminister reagerer sterkt på oppskytingen. Det er forventet at Sør-Koreas, Moon Jae-in, vil samle sikkerhetsrådet senere i dag.

Oppskytningen skjedde fra marinebasen Sinpo. Basen brukes blant annet av nordkoreanske ubåter. Det har tidligere blitt kjent at Nord-Korea prøver å utvikle raketter til bruk fra ubåt.

Det sørkoreanske forsvaret mener at én rakett ble skutt opp. Japans statsminister, Fumio Kishida, mener at det var to. Nord-Korea har ikke kommentert meldingene.

Dette skjer mens etterretnings-tropper fra USA, Sør-Korea og Japan samles i Seoul. De skal diskutere den spente situasjonen mellom nord og sør.

Sør-Koreas største våpenmesse noensinne pågår også nå. Flere hundre aktører, inkludert mange lands forsvar, er samlet i den sørkoreanske hovedstaden.

Forhandlingene mellom USA og Nord-Korea har stoppet opp de siste to årene. Nå har USAs president, Joe Biden, bedt om å prøve å starte dem opp igjen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå