Verden

Snart kan de få nytt navn

Facebook har planer om å bytte navn, ifølge magasinet The Verge.

Nord-Amerika — 28. oktober skal Facebook ha sin Connect-konferanse. Der skal sjefen Mark Zuckerberg holde tale. Der er det ventet at han skal si mer om hva som vil bli endret i selskapet. Blant nyhetene kan det være et nytt navn og logo. Men det kan også skje før, skriver The Verge.

Det nye navnet skal passe for den nye satsingen til Facebook. De kaller det metaverset. Det skal være en måte å gjøre blande livene våre på internett og i virkeligheten, ifølge Zuckerberg. Mens det nå er to universer, vil han samle de to.

Zuckerberg har sagt at det kan skje med AR-briller. AR er kunstig virkelighet. Det er teknologi som viser en form for data foran deg, i tillegg til at du ser det som er like foran deg. Dermed kan du få se hva slags vær det blir, mens du er ute og ser på trærne i skogen.

Facebook har nå 10.000 ansatte som jobber med å lage teknologi, blant annet av briller med AR.

Denne uken ble det også kjent at Facebook har planer om å finne 10.000 nye ansatte i Europa. Disse skal også jobbe med metaverse, ifølge kanalen BBC.

Et nytt navn skal også bidra til at folk tenker på andre ting enn sosiale medier når de hører navnet på selskapet.

Metaverset vil være noe av det aller viktigste for Facebook de neste årene, har de selv sagt. For kort tid siden betalte de 50 millioner dollar på ulike grupper. Disse skal bidra til at metaverset skal bli laget på en trygg måte. Men de tror likevel det kan ta mellom 10 og 15 år før de er i mål, ifølge BBC.

Nyhetsbyrået Reuters har spurt Facebook om de vil si noe om saken. Svaret er at selskapet ikke vil si noe om rykter.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå