Verden

Mer smitte i flere land

Det er nå mer korona-smitte i flere land i verden. Skepsis til vaksiner er en av årsakene.

Nå virker det som om vi har god kontroll på korona-viruset her i Norge. Likevel er det litt mer smitte nå. Det siste døgnet er det oppdaget 657 nye smittede. Det er 258 flere enn samme dag i forrige uke.

I flere andre europeiske land er det mye mer smitte nå. Skepsis til vaksiner er en av årsakene.

Denne uka var det satt mer enn en milliard doser med korona-vaksine i Europa. Men i mange land er det fortsatt mange som er uvaksinert.

Den siste uka er det oppdaget sju prosent mer smitte i Europa.

Mye av den økte smitten er i Øst-Europa.

I Romania er det spesielt mye mer smitte nå. Sykehusene der er fulle. Noen som trenger hjelp må sendes ut av landet for å få plass på sykehus.

Mange i landet er uvaksinert. Årsaken er at mange er skeptiske til vaksinen. Det samme gjelder i Bulgaria.

Alle land som er medlem i Den europeiske union (EU) har nå vaksinert halvparten av befolkningen. Bare Romania og Bulgaria har vaksinert færre, ifølge avisa Financial Times.

Men det er ikke bare i Øst-Europa smitten har økt de siste ukene. Også i Belgia er det nå 50 prosent mer smitte enn i forrige uke. I Nederland er det nå høyere smittetall siden slutten av juli.

I Storbritannia er det nå mer smitte enn i Frankrike, Tyskland, Italia og Spania til sammen. I juli ble nesten alle korona-reglene der fjernet. Siden har det vært mye smitte der. Nå er det enda mer.

Også i Russland er folk skeptiske til å ta vaksinen. Der er bare 32 prosent av befolkningen fullvaksinert. Onsdag døde mer enn 1.000 smittede personer i Russland. Det er det meste på ett døgn. Hver dag har flere dødd der de siste ukene.

Utenfor Europa er det også flere land som opplever mer smitte nå. I New Zealand har det for første gang blitt oppdaget mer enn tusen smittede på ett døgn. Der er det nå strenge korona-regler i landet.

Kina har også innført flere strenge regler igjen. Der er det også mer smitte nå.




Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå