Verden

Norsk skip reddet over hundre personer fra å drukne

Flere hundre migranter ble reddet i Middelhavet tirsdag. De hadde prøvd å komme seg fra Afrika til Europa i båter.

Ocean Viking er et norskeid redningsskip. Tirsdag reddet de over hundre personer fra å drukne. Det sier SOS Méditerranée, som har ansvar for drift av skipet.

Skipet måtte i aksjon to ganger. Først reddet de 40 mennesker, blant dem var det fem mindreårige. Senere ble mer enn 90 personer reddet. Ifølge SOS Méditerranée var 139 mennesker om bord skipet tirsdag.

Sea-Eye og Mission Lifeline er to tyske hjelpeorganisasjoner. De sier de reddet flere hundre personer opp fra vannet. De var i aksjon fem ganger. Der ble det reddet 325 personer. Av dem var det 135 barn.

Rundt 120 afghanere på flukt har kommet til havna Portopalo di Capo Passero. Dette er helt sør på øya på Sicilia. Ifølge nyhetsbyrået Ansa har de trolig kommet seg dit uten hjelp. De ble satt i varetekt etter at de kom dit. Politiet tror de har reist via enten Hellas eller Tyrkia.

Selv om det redder liv, så er det flere som er mot redningsaksjonene. Flere land ved Middelhavet mener det gjør at flere migranter og flyktninger vil prøve å krysse havet. Årsaken er at de kan tro det er mindre farlig, og at de blir reddet om de får vansker. Hjelpegruppene mener folk er så desperate at de vil prøve å komme seg til Europa, med eller uten hjelp.

Siste utgave

På forsiden nå