Verden

Bråk på grensa mellom Polen og Hviterussland

Ledere i Polen sier soldater fra Hviterussland har vært i landet. De skal ha krysset grensa mens de bar våpen og uniform.

Stanislaw Zaryn jobber i sikkerhetstjenesten i Polen. Han sier det tre soldater i uniform ble sett i Polen. De skal ha hatt med seg automatvåpen og vært 300 meter inne på polsk side av grensa. De ble sett av polske soldater.

Etter møtet med de polske soldatene, skal de tre andre ha gått mot Hviterussland igjen, sier Zaryn. Han tror ikke det var en feil som førte dem inn i Polen.

Aleksander Tsjesnovskij er Hviterusslands ambassadør i Polen. Han fikk onsdag beskjed om å møte opp hos Piotr Wawrzyk. Han er utenriksminister i Polen, og vil ha svar på hva som har skjedd.

De to landene har vært mye uenige de siste månedene. Det har ført til at de har fått et dårlig forhold. Årsaken er at flere tusen migranter og flyktninger har reist over grensa fra Hviterussland til Polen. Polen mener nabolandet må ta ansvar for dette.

De mener det er en følge av at Hviterussland har gjort endringer på sin side av grensa. De mener president Aleksandr Lukasjenko gjør det for å straffe Den europeiske union (EU). Det skal være en hevn for at de har laget regler mot ham og Hviterussland. Det skjedde etter valget i fjor.

Den polske nasjonal-forsamlingen vedtok nylig å bygge en mur langs grensa. Den skal bli 100 kilometer lang. Nå er det 10.000 polske soldater som holder vakt på grensa.

Siste utgave

På forsiden nå