Verden

Åtte døde på festival i Texas

Fredag døde åtte mennesker under en konsert på festivalen Astroworld i Texas. Mer enn 300 ble skadd. Nå saksøkes både artistene og arrangøren.

Den amerikanske rapperen Travis Scott hadde konsert fredag. Omtrent 50.000 mennesker var til stede. Da han gikk på scenen, ble det farlig i publikum.

Folk begynte å dytte seg framover mot scenen. Det førte til kaos. Åtte mennesker døde. Mer enn 300 ble skadd.

Nå blir både artistene Travis Scott og Drake, og arrangøren Live Nation saksøkt av flere.

23 år gamle Kristian Paredes ble alvorlig skadd. Han skriver i sitt søksmål at han følte et plutselig dytt da Scott gikk på scenen. Han mener vaktene ikke hjalp de som trengte det.

– Mange tryglet sikkerhetsvaktene om hjelp, men ble oversett, står det i søksmålet.

Konserten var på første dag av Scotts egen festival, Astroworld. Den var i Houston i Texas og skulle var hele helgen. Den ble avlyst etter første dag.

Publikum skal ha blitt presset mot scenen. Flere falt i bakken og klarte ikke å komme seg opp igjen. Folk fikk panikk.

– Folk begynte å falle om og ble bevisstløse. Det skapte mer panikk, sa Samuel Peña i en pressekonferanse lørdag. Han er leder i brannvernet i Houston. Det melder nyhetsbyrået CNN.

Det skal ha vært vanskelig å hjelpe folk i folkemengden. Videoer fra publikum viser at folk begynte å hoppe på en politibil og en ambulanse som kom for å hjelpe, ifølge nettavisen 730.no.

Scott skal ha stoppet konserten flere ganger da han så det var uro foran scenen. Men i et søksmål står det at han fortsatte den. Politiet etterforsker saken.

Lørdag sa Scott at han er veldig trist for det som skjedde.

– Jeg er helt knust over det som skjedde i går kveld. Mine bønner går ut til familiene og alle de berørte, skriver han også på Twitter.

Det er ikke første gangen folk er blitt skadd under en av Scotts konserter.

2017 ble Travis Scott arrestert etter at flere ble skadd under en konsert. Han skal ha bedt publikum om å storme mot scenen. Saken ble henlagt.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå